Hoofdpagina

volg ons ook op facebook: http://www.facebook.com/Kunst-na-de-Arbeid-798379197015437/
KOM MUZIEK MAKEN BIJ MUZIEKVERENIGING KNDA! 

VOOR JONG EN OUD 

 

 

Muziekvereniging Kunst na de Arbeid (KNDA) uit Moordrecht is een vereniging bestaande uit het harmonieorkest en de slagwerkgroep.

 

Sinds jaren verzorgt KndA diverse optredens in en om ons mooie dorp Moordrecht. Zo zijn we onder meer te horen tijdens de jaarlijkse braderie in het dorp, de aubade van Koningsdag en natuurlijk op ons eigen voor- en najaarsconcert

 

Vind je het leuk om samen muziek te maken en speel je een instrument of wil een instrument leren spelen? Kom dan eens langs op de repetities van orkest of slagwerk en wie weet speelt u binnenkort met ons mee. Als je geïnteresseerd bent, ben je van harte welkom ongeacht je leeftijd.

 

De vereniging verzorgt via stichting MOZ-Art individuele muzieklessen voor jong en oud op een instrument naar keuze. Voor aspirant-leden zijn de meest gangbare instrumenten in bruikleen beschikbaar via onze vereniging.

 

 

Het jeugdorkest Decibel speelt elke donderdag vanaf 18.30 uur. De repetitie van het harmonieorkest begint elke donderdag om 19.30 uur. De repetitie van de slagwerkgroep is elke vrijdag vanaf 20.00 uur.

 

Adres repetitielokaal: Sportlaan 5, Moordrecht (naast Sportschool Zin van Bewegen). 

 

Meer informatie? 
e-mail: bestuur@knda-moordrecht.nl 

 
 
 
                                  Afbeelding invoegen
 
 
 
 
 
 

Afbeelding invoegen

 

 

 

Afbeelding invoegen

In een goed gevulde kerk heeft de harmonie gisteravond samen met het pop- en jazzkoor Flexible Sound een mooi concert gegeven. Een mooi programma, in balans en een mooie uitvoering van de muziekstukken, waren de opmerkingen achteraf. Nu op naar het voorjaarsconcert op zaterdag 13 april 2019

 

Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

 

Inzamelen kleding
 
Muziekvereniging Kunst na de Arbeid uit Moordrecht zamelt kleding in. Reshare (een onderdeel  van het leger des Heils)  haalt de kleding op bij KNDA. Zij draagt er zorg voor dat zowel de bruikbare kleding als schoenen, dekens en gordijnen terechtkomt in de Oostbloklanden en Derde Wereldlanden.De onbruikbare onderdelen worden gerecycled. De opbrengst komt ten goede aan harmonie Kunst na de Arbeid en is bedoeld voor het opleiden van leerlingen. Nu de subsidie hiervoor is stopgezet, zijn wij op zoek naar inkomsten om de lesgelden laag te houden. 

Wat kan er worden ingeleverd:
- draagbare boven- en onderkleding
- draagbare schoenen (aan elkaar gebonden)
- huishoudtextiel (washandjes, handdoeken, tafellakens, dekens, kussenslopen, dekbedovertrekken, gordijnen)
- zachte knuffelbeesten
- petten/mutsen, sjaals, handschoenen, riemen, tassen 

Elke donderdag en vrijdagavond  vanaf 19.00 uur kunt u de kleding in gesloten plastic zak in de container deponeren op het terrein van de muziekvereniging, Sportlaan 5 (achter sporthal de Zuidplas).
 
Bent  u niet  in de gelegenheid om zelf de kleding te komen brengen, dan kunt u contact opnemen met  Rita Bakker-Brinkman tel 0182-378117
 
 

 
       

 Slagwerkgroep bij oogstfeest Zevenhuizen 2018

Bij het oogstfeest in Zevenhuizen op 1 september j.l. heeft de slagwerkgroep van de KndA het publiek vermaakt met een mooi en succesvol optreden, dat zeker voor herhaling vatbaar is.
 
 
     
 
Voor een paar bewegende beelden, open de onderstaande koppeling.

 
 
 

Intocht Avond Vierdaagse Moordrecht 2018

 
Op vrijdag 22 juni liepen de wandelaars, met onverwacht goed weer, de laatste dag van de avond vierdaagse. Bij de intocht werd de grote groep wandelaars voorafgegaan door de slagwerkgroep van de harmonie, terwijl het harmonie orkest al eerder de wandelaars staande had begeleid bij de verfrissingskraam van de VVD.
Hulde aan alle wandelaars en begeleiders die alle dagen hebben volgemaakt.
 
      
               
 
                              
 
 
                                                                
 
 
 
 
 
Concert bij kinderboerderij In de Krom 2018
 
Zaterdag 16 juni organiseerde de Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas opnieuw allerlei festiviteiten bij zorg- en kinderboerderij In de Krom in Moordrecht. Deze dag werd muzikaal omlijst door een zestal harmonieën en fanfares, waarvan wij de spits mochten afbijten. Iedereen was op tijd aanwezig zodat we om 10.00 uur konden beginnen met ons concert van 30 minuten. Helaas was er nog weinig publiek op dit tijdstip, waarvoor naar ons idee ook weinig reclame is gemaakt. Ondanks dit gebrek aan belangstelling hebben we goed gespeeld en was het een mooie extra repetitie voor ons volgende concert tijdens de braderie in september.
 
 
 
 
                  
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Concert zaterdag 14 april  2018

 
Op zaterdag 14 april vindt het voorjaarsconcert van de harmonie plaats in de sporthal naast het repetitiegebouw.
Het harmonie orkest zal samen met de leerlingen muziek spelen van onder meer  Guus Meeuwis en Gloria Estefan en muziek uit  de musical Beuaty. Ook zal muziek gespeeld worden om de dansers van de linedance groep die deze avond zijn uitgenodigd, te begeleiden. Verder spelen het harmonie orkest en de slagwerkgroep enkele gezamenlijke stukken en zal de slagwerkgroep ook alleen hun kunnen tonen.
 
Inmiddels is het concert weer achter de rug en kunnen we terug kijken op een geslaagde avond, waarin de slagwerkgroep opnieuw heeft laten zien en horen waartoe ze in staat zijn met hun shows. De leden van het harmonie orkest hebben geconcentreerd gespeeld, hetgeen ook duidelijk te horen was en samen met de slagwerkgroep en als begeleiders van de line dancers kreeg het publiek waar voor hun geld. Al met al een bijzonder geslaagde avond.

                 

 

 

Intocht Avondvierdaagse Gouda 2018

Bij de intocht van de  avondvierdaagse in Gouda liepen onze slagwerkgroep en de marchingband van de Pionier gezamenlijk mee in de optocht voor de muzikale begeleiding van de wandelaars. De toeschouwers zagen een mooi en groot orkest langs marcheren door een mooie samenwerking tussen de twee orkesten.

 

                   

               

 
 

 

 Uit de oude doos

 
Alvast vooruitlopend op ons 100 jarig bestaan in 2020, een foto uit lang vervlogen tijden, genomen bij de toenmalige KVT fabriek. Wie (her)kent er nog iemand?