Nieuws archief


 
 
 

 

 

Afbeelding invoegen

In een goed gevulde kerk heeft de harmonie gisteravond samen met het pop- en jazzkoor Flexible Sound een mooi concert gegeven. Een mooi programma, in balans en een mooie uitvoering van de muziekstukken, waren de opmerkingen achteraf. Nu op naar het voorjaarsconcert op zaterdag 13 april 2019

 

Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen


Slagwerkgroep bij de intocht van Sinterklaas in Gouda 2017

Op verzoek van harmonie de Pionier uit Gouda liep dit jaar onze slagwerkgroep voorop bij de intocht in Gouda. Voor het eerst in nieuwe jassen met het logo van de KndA op de rug. Een mooie reclame voor onze harmonie.
                                                                     
                                                                                                           

 

 

 Optreden harmonie bij Gouda Waterstad 2015.  

 
Op 19 juni 2015 heeft de harmonie opgetreden bij het driedaagse festival Gouda Waterstad. Het optreden vond plaats op een podium bij het oude postkantoor aan de Westhaven. Naast de harmonie traden tussen 20.00 uur en 22.00 uur nog enkele shantykoren en de band Different Roads op. 
 
 
       
 
 
Optreden Decibel bij try-out concert 2015

Vrijdag 23 januari 2015 was het jeugdorkest Decibel te gast in Waddinxveen voor het jaarlijkse try-out concert van C-Akkoord, het jeugdorkest van Excelsior Boskoop en Concordia Waddinxveen. Elk jaar geeft C-Akkoord zo'n concert met telkens een ander gastorkest en dit maal had Decibel de eer. Decibel verzorgde zelf een kort concert en trad ook samen op met C-Akkoord. Voor foto's, zie het foto/video overzicht. 
 
De slagwerkgroep in de Goudse schouwburg 2014 

Donderdag 10 april 2014 heeft de slagwerkgroep op uitnodiging van Het Zuidelijk Toneel (http://www.hzt.nl) opgetreden bij een theater stuk in de Schouwburg in Gouda.

Hieronder een verslag van een van de leden van de slagwerkgroep over het optreden. Klik hier voor alle foto's.     Via de volgende link (http://www.hzt.nl/default.asp?path=s9n04xubcz) komt u uit bij de trailer van het stuk Julius Caesar.De Goudse Schouwburg                               10 april 2014

Wij, de mannen van de slagwerkgroep, werden uitgenodigd om mee te doen in een theaterstuk in de Goudse Schouwburg. 
Het stuk gaat over Julius Caesar, verlangen naar macht, jaloezie en afgunst. De door Shakespeare geschreven personages moeten de verschrikkelijke keuze maken tussen eigenbelang en landsbelang. Naast de acteurs speelt muziek een enorm grote rol in een theaterstuk. 
Hier komen wij in beeld. Aan het begin van de show spelen we het machtige leger van Julius Caesar en komen we groots het toneel op gemarcheerd.  Er werd een muziekbattle gehouden tussen de acteurs en de slagwerkgroep van de KNDA. 
Later in het stuk komen we nog eens terug, maar dan als het boze, dreigende leger van Brutus. We dragen maskers en kostuums, en marcheren over het slagveld en zijn lijken. 
Het was een leuke ervaring, en we hebben ons zeer vermaakt. 

Ik geloof dat dit het begin is van een veel mooiere toekomst met meer kansen zoals deze.


Luuk Hoogenboom                                        

11-4-2014

 


 
 
 
 
 
 
Opening werkzaamheden aan de nieuwe oprit Moordrecht
 
De harmonie heeft in 2015, in het bijzijn van de Minister van Verkeer en Waterstaat, de opening van de werkzaamheden aan de vernieuwde oprit muzikaal omlijst.