Slagwerkgroep treed op bij stuk Julius Caesar 

Donderdag 10 april heeft de slagwerkgroep op uitnodiging van Het Zuidelijk Toneel (http://www.hzt.nl) opgetreden bij een theater stuk in de Schouwburg in Gouda.

Hieronder een verslag van een van de leden van de slagwerkgroep over het optreden. Klik hier voor alle foto's.     Via de volgende link (http://www.hzt.nl/default.asp?path=s9n04xubcz) komt u uit bij de trailer van het stuk Julius Caesar.De Goudse Schouwburg                               10 april 2014

Wij, de mannen van de slagwerkgroep, werden uitgenodigd om mee te doen in een theaterstuk in de Goudse Schouwburg. 
Het stuk gaat over Julius Caesar, verlangen naar macht, jaloezie en afgunst. De door Shakespeare geschreven personages moeten de verschrikkelijke keuze maken tussen eigenbelang en landsbelang. Naast de acteurs speelt muziek een enorm grote rol in een theaterstuk. 
Hier komen wij in beeld. Aan het begin van de show spelen we het machtige leger van Julius Caesar en komen we groots het toneel op gemarcheerd.  Er werd een muziekbattle gehouden tussen de acteurs en de slagwerkgroep van de KNDA. 
Later in het stuk komen we nog eens terug, maar dan als het boze, dreigende leger van Brutus. We dragen maskers en kostuums, en marcheren over het slagveld en zijn lijken. 
Het was een leuke ervaring, en we hebben ons zeer vermaakt. 

Ik geloof dat dit het begin is van een veel mooiere toekomst met meer kansen zoals deze.


Luuk Hoogenboom                                        

11-4-2014